AGAPE

Agape kon niet eerder geschreven worden dan nu, 10 jaar na de publicatie van Dans des Weerziens, langzaamaan ben ik heel voorzichtig begonnen eraan, nog niet wetende of ik door zal zetten. Ik bevond me nog lange tijd in een afstemming waar ik me niet kon onthechten van het verlangen naar mijn essentiële andere en van de angst om achter te blijven met lege handen en een gebroken hart. En hoewel er echt lange periodes waren waarin ik dacht dit eindelijk te hebben overwonnen, omdat het gewoon niet meer voelbaar was en ik ervan overtuigd was dat niets mij meer kon raken vanuit hem, omdat ik werkelijk los van iedere verwachting richting mijn EA meende te zijn, bleek deze vermeende onthechting keer op keer een tijdelijke staat te zijn geweest die onvoldoende verankerd lag in mijn zijn.

Er presenteerden zich namelijk net zoveel fases waarin triggers mij genadeloos terugwierpen in een gevoel en een toestand waarin ik mij verdrietig, gedesillusioneerd, zo enorm kwetsbaar en zelfs gebroken voelde. Er moest eerst een verdere innerlijke ontwikkeling in mij plaatsvinden om los te komen van de emotionele rollercoaster en de dynamiek van aantrekken en afstoten die ik in Dans des Weerziens heb beschreven.

Er was zelfs een punt waarop ik het vertrouwen totaal verloor dat ik ooit zou kunnen helen en dat ik dacht te moeten accepteren dat dit mijn lot was. Hij was nog steeds iedere seconde voelbaar in mij, terwijl er inmiddels sprake was van een jarenlange separatie die hij op een gegeven moment weer beëindigde door op een onverwacht moment weer contact met mij op te nemen. De rollen leken toen omgedraaid, maar de hardnekkige patronen die doorbroken mochten worden, dienden zich na verloop van tijd toch weer aan. Antwoorden op de vele vragen die er in mij leefden door de triggers op afstand, lieten nog steeds op zich wachten. Er kon nog geen sprake zijn van daadwerkelijke aanwezigheid bij elkaar, openheid en transparantie was ver te zoeken.

Niet eerder dan nu kan ik werkelijk stellen dat ik eindelijk daar ben aangekomen waar ik gelukkig kan zijn zonder mijn EA en dat er geen sprake meer is van een onhoudbaar verlangen of angst voor verlies. Juist nu dat hij nog geregeld laat weten dat hij er is, misschien zelfs meer beschikbaar dan hij ooit is geweest, voel ik dat het momenteel onmogelijk is om dit aan te gaan. Dit keer niet omdat hij de connectie verloochent, integendeel, maar omdat ik deze connectie niet noodzakelijkerwijze meer hoef te beleven d.m.v. een aardse relatie. De liefde is nog steeds even intens voelbaar, maar ik kan dit niet koppelen aan de persoonlijkheid van mijn EA. Hij voelt dat, hij weet dat. Hij kan mij niet meer daar vinden waar ik eerder bereikbaar voor hem was.

En zo is het voor nu bestemd te zijn, wetende dat er nog veel zal volgen en dat dit onze persoonlijkheden zal overstijgen. We hebben immers getekend voor deze reis waardoor onze ziel verder kan indalen om een prachtige aardse liefdeservaring te creëren die de moeilijke en pijnlijke herinneringen zal vervangen en zo de ruimte schept voor deze goddelijke eenheid.

 

 

Agape

Agape_ebook

Wanneer je degene ontmoet waarmee je op onverklaarbare wijze verbonden bent, begint de intensieve reis naar heelheid in jezelf. Het is niet alleen voldoende om de ander te herkennen, het is nodig om deze connectie te begrijpen. Zolang je de dynamieken niet begrijpt en niet echt weet wat dit allemaal inhoudt en beoogt, beland je in een wilde, krachtige stroming, een ongelofelijk intens proces, waarbij voornamelijk angst hoogtij viert. Dit is niet de angst die je kunt vergelijken met de angst die je voelt wanneer je je in direct gevaar bevindt.

De angst die naar de oppervlakte komt in relatie tot die essentiële andere is de angst voor het niet weten, niet weten wat je overkomt, niet weten wat er in je gebeurt, je niet comfortabel meer voelen, dag en nacht aan de ander denken, alsof je jezelf kwijtraakt en je in contact treedt met een diepte en een onrust in jezelf die tot nu toe totaal onbekend terrein voor je was. De ander is er altijd. Wie is die ander? Waarom voel je je zo? Hoe kan dit? Hoe is het mogelijk dat dit zo krachtig is? Het is de angst om de liefde weer te verliezen die je zo diep aanraakt, zonder dat je dit kunt verklaren. Angst voor afwijzing en niet goed genoeg zijn. Je kunt geen stappen overslaan, dit alles hoort erbij. Hoe meer je alles wat je voelt toestaat, hoe meer je durft te zijn met wat er is en hoe meer heling er plaatsvindt. Als het hart zich opent, dan openen zich tegelijkertijd de deuren naar de lagen in jezelf die je niet onder ogen durfde te zien, omdat je je daardoor niet goed genoeg voelt en denkt je niet staande te kunnen houden.

Agape is bestemd om je te ondersteunen bij dit wezenlijk proces! Een veranderingsproces waardoor je steeds meer verbonden met jouw essentie in het leven kunt staan. Door het verrichten van het innerlijke werk kunnen de energieën die o.a. de barrières vormen voor het fysieke samenzijn met je essentiële andere worden doorleefd en opgelost. Maar dat niet alleen!

Agape is bestemd om het proces dat je doormaakt in een ruimer perspectief te plaatsen, waardoor je eerder geneigd bent om tot overgave te komen van wat zich presenteert, aangezien een stukje inzicht ook een stukje angst kan wegnemen.

Het allerbelangrijkste doel is echter om jou te inspireren zodat je kunt stralen in jouw unieke wezensessentie, vrij van de energieën die jou hebben doen besluiten om je licht onder de korenmaat te steken!
Zonder de middelen om je te verbinden met je intuïtie krijg je echter geen antwoorden. Je zult eerst de klanken en de echo’s van je onbewuste identificatiepatronen moeten kunnen onderscheiden van de heldere, doch subtiele stem van je hart.

Het is niet ondenkbaar dat je leven drastisch zal veranderen en gaandeweg zul je ervaren welke schat er voor jou verborgen ligt in hetgeen je doormaakt. Ik nodig je uit om de reis door je innerlijk te ondernemen zodat je een leven kunt leiden dat verbonden is met je hart en ziel!

De publicatiedatum van Agape is nog niet bekend.

 

error: Content is protected !!