A touch of Yin

Een sessie van 1 uur waarbij er wordt gewerkt aan lichaamsgebieden waaraan je meer opening of aandacht wilt geven. Een heel uur gewijd aan een diepere ervaring in Yin houdingen, waardoor er meer ontspanning ontstaat en meer opening. D.m.v. Yin-houdingen, massage en myofascial technieken gaan we samen meer stroming en balans in je lichaam brengen.

We beginnen met een korte meditatie die vervolgd wordt door een aantal op jou afgestemde houdingen waar we op een diep niveau mee gaan werken. We sluiten af met een korte ontspanningsmeditatie waardoor alles kan integreren.

Wat is er anders dan een normale Yin les?

Dit betreft een 1-op-1-begeleiding. Alles wordt afgestemd op jou. Ik help je d.m.v. gerichte fysieke begeleiding en myofasciale props meer ontspanning te vinden en meer verdieping in je lichaam te krijgen, waardoor eventuele blokkades kunnen worden opgeheven.

Wat is Yin Yoga?

Yin Yoga heeft vele effecten op zowel fysieke, psychische als energetische processen in je lijf, want stress, verdriet en trauma’s zetten zich vast in de fascia (bindweefsel). Door het regelmatig beoefenen van Yin Yoga waarbij je een houding 3 tot 5 minuten vasthoudt zonder dat er spierkracht aan te pas te komt, om zo het bindweefsel aan te spreken, creëer je meer ruimte in het lichaam en kunnen trauma’s, angsten en verdriet veilig worden losgelaten.

Yin yoga is een combinatie van TCM ( traditional Chinese medicine) en Hatha-houdingen waarvoor geen alignment nodig is, ieder lichaam is anders dus werken we op wat er voor jouw lichaam goed is. We werken op het bindweefsel oftewel Fascia. Fascia kan door onze dagelijkse stress erg vast komen te zitten, ook zijn trauma’s opgeslagen hier. Door Yin-houdingen te doen en meer in de Yin sfeer te komen, kun je meer in balans komen en krijg je meer energie .Yin is “the calm in te storm”. Buiten de fysieke ontspanning/ontlading werken we ook met mindfulness en worden je hoofd en je emoties ook tot rust gebracht.

Het is mogelijk dat er door een Yin sessie emoties vrijkomen. Dit zijn releases en is nodig om je lichaam en geest meer ruimte te geven.

Je kunt A touch of Yin sessie boeken via de webshop.

Docente – begeleidster Nathaly Archontaki

error: Content is protected !!