Dans des Weerziens en Zielsveel

Vanwege het feit dat er vaak ten onrechte wordt gedacht dat Dans des Weerziens het vervolg van Zielsveel is, heb ik besloten om hier helderheid in te brengen en ook een klein beetje te belichten hoe ik momenteel, na het uitbrengen van Dans des Weerziens, in mijn tweelingzielenreis sta.

Zielsveel was een eenmalige coproductie met 2 andere auteurs, waarbij we alle drie maar een beperkte hoeveelheid ruimte ter beschikking hadden om onze verhalen te vertellen. Er moest veel geschrapt worden, want de verhalen werden gebundeld. Ook moest er veel aangepast worden, want het moest een geheel worden. Dat leverde mij een onbevredigd gevoel op, omdat ik essentiële zaken weg moest laten, die m.i. juist konden bijdragen aan de ondersteuning die mensen nodig hadden. Ook kon ik niet echt vrijuit schrijven zoals ik dat wenste.
Dans des Weerziens is het compleet herschreven verhaal waarbij die belangrijke zaken wel opgenomen zijn. Maar dat niet alleen. Dans des Weerziens gaat 2 jaar verder daar waar Zielsveel stopt.
Dans des Weerziens is dus niet het vervolg op Zielsveel, want het is een compleet op zichzelf staand boek, waarin mijn eigen verhaal volledig open en gedetailleerd opgeschreven staat!

DE ULTIEME ANGST OVERWINNEN!

Door het uitbrengen van dit boek, moest ik ook mijn grootste angst onder ogen zien: het verliezen van (de liefde van) mijn twin. Het boek leidde ook tot een maandenlange verwijdering, want hij was gechoqueerd dat ik alles zo tot in de details gedeeld had. Hij was bang dat het bedrog en de leugens, zijn drie dubbele agenda, uit zouden komen en dat dit nadelige gevolgen voor hem zou hebben, want toen Dans des Weerziens gepubliceerd werd, bleek een van zijn vriendinnen, degene waar hij mee samenwoonde destijds, in verwachting te zijn van hun kindje. In die periode verzachtte hij echter nog zijn eigen pijnstukken door te doen wat hij dacht te moeten doen en die handelingen getuigden niet van liefde voor zichzelf, maar van een directe, doch tijdelijke bevrediging van zijn behoeften, ongeacht of dit ten koste van een ander ging of niet. De worsteling in hemzelf was en is echter te groot om daarbij te kunnen stilstaan.

Hij dacht dat ik simpelweg over de liefde die ik voor hem voelde zou schrijven, onze connectie, het elkaar op afstand voelen. Hij dacht dat het boek een geschreven adoratie van hem was. Hij had niet verwacht dat ik de heftige patronen en uitdagingen, en juist de angst voor liefde zo gedetailleerd zou beschrijven. En hoewel daardoor de angst hoogtij bij hem vierde, kon hij niet lang boos op mij blijven. Hij vergat dat ik mezelf ook enorm blootgaf en mezelf als doelwit plaatste voor mogelijke harde kritieken van mensen die niet wisten wat dit proces inhield. Ook ik kwam naakt te staan in mijn omgeving en dat zelfs niet alleen. Ik heb een voorbeeldfunctie als lerares op een middelbare school, en ook diverse collega’s en ouders van leerlingen lazen het boek……

De meerderheid van de reacties kwam echter van mensen die het zelfde proces ondergingen en het waren oprechte dankbetuigingen, omdat zij eindelijk konden lezen dat ze dit niet alleen doormaakten en daar deed ik het voor. Het was nooit mijn intentie geweest om mijn twin te benadelen, het hele proces intrigeerde me zo enorm dat ik er gewoon over moest schrijven vanuit die gevoelslaag waarin anderen zich zo herkennen en waardoor anderen denken zich niet staande te kunnen houden. Ik gaf wel gehoor aan zijn vraag om geen lezingen in Maastricht en omstreken te geven en daarvoor moest ik ook een lezing afzeggen bij een collega therapeute bij wie hij al sinds 2001 op consult bleek te komen, als hij twijfelde voor welke vrouw hij moest kiezen. Doordat ik jaren later met haar ging lunchen, nadat ook zij het boek had gelezen, hoorde ik dit ongelofelijke verhaal. Mijn naam was in geen enkel consult ter sprake gekomen. Hij hield mij geheim, niemand wist van mijn bestaan af.

Na het uitbrengen van Dans des Weerziens in 2012 volgden nog een aantal jaren met hevige belevingen, die ik echter niet meer beschreven heb, omdat het een herhaling en verergering was van de patronen die ik reeds beschreven had. Het werd bizar… en ging van kwaad tot erger, waarbij ik me soms echt afvroeg of hij bepaalde zaken niet bewust deed om mij te pijnigen, ik kon dit niet meer verklaren vanuit “de angst voor liefde”. En hoewel hij de uitspraak naar mij had gedaan dat wij tweelingzielen waren en ik me daar in eerste instantie hevig tegen verzette in 2005, vroeg ik me af of hij uberhaupt wel liefde kon voelen…..

De climax werd bereikt toen zijn moeder overleed in juni 2014 en hij na een maandenlange verwijdering die volgde op een behoorlijk lelijk samenzijn, contact met mij opnam. Ik had iets aangevoeld van hem, maar wist niet wat het was, en ik voelde me zo ellendig, dat ik me moest ziek melden op school. Ik had dus aangevoeld dat er iets heftigs gaande was. Op het moment dat hij me belde om mij dit nieuws te vertellen, viel alles weg, ik vergat alles wat er geweest was, we pakten de draad gewoon op en de interactie was mooi en diepgaand, maar zodra de begrafenis achter de rug was verviel hij in zijn oude respectloze gedrag. Ik kon dit niet langer meer verwerken en sloot de deur. Ik ging naar Amerika en was getuige van de Union van het bekende twinflame koppel Lee & Sherry Patterson. Bij terugkomst vertelde Sonja mij dat ik maar eens even goed moest gaan zitten. Hij bleek relatie nummer 4 te zijn aangegaan en daarnaast belde hij ‘s nachts met vriendinnen van Sonja, omdat hij “vrij moest zijn”. Ook bleek hij al geruime tijd met haar ex-schoonzus contact te hebben en onderhield hij nog de nodige losse contacten via badoo. En ik kreeg alles te horen terwijl ik er niet naar op zoek was. Ik volgde zijn doen en laten niet en hield me met mezelf bezig. En toch kwam al die info bij mij terecht. Ik kreeg het bijna niet meer verwerkt en toen kwam de omslag in mij.

Ik kwam in aanraking met Joannie van Rijswijk, zij begeleidde mij in intensieve innerlijke reizen, waarbij ik letterlijk en figuurlijk alles mocht “uitkotsen” en eruit schokken wat ik niet verteerd kreeg. Ik vond mijn innerlijke rust, zelfs toen ik in december 2015 hoorde dat hij via het Serious Requests huis in Heerlen via een openbare sms die geprojecteerd werd, zijn huidige vriendin ten huwelijk heeft gevraagd, de vriendin aan wie hij dus ook niet trouw kon zijn. Inmiddels is ook hun kindje geboren. Samen hebben ze 5 kids en ik hoop dat hij de rust en toewijding kan vinden om een goede vader en echtgenoot te zijn. Niet omdat het moet, maar omdat zijn hart hem dit ingeeft. Mensen kunnen veranderen.Waar hij niet over heeft nagedacht, destijds niet en nu niet, is dat niet het boek, maar wel zijn eigen handelingen hem vroeg of laat zouden gaan inhalen, waardoor hij mag gaan staan voor wie hij werkelijk is om de connectie met zijn ware zelf te maken. Alles komt immers aan het licht om de liefde in jezelf een kans te geven.

Als het laatste exemplaar van Dans des Weerziens de voorbestemde lezer heeft gevonden, zal ik voorgoed dit hoofdstuk binnen mijn twinproces helemaal kunnen sluiten en kan ik volledig het pad gaan bewandelen dat zich innerlijk al geruime tijd aan mij openbaart. En hoewel je de toekomst niet kunt voorspellen en ik ook mijn eigen proces heb te doorlopen, waardoor ik niet altijd weet wat er voor mij volgt, omdat ik iets te doorleven heb, is er wat mij betreft een definitief einde gekomen aan het fysieke contact, niet aan de innerlijke connectie, maar ik zelf ben niet gericht op een aards samenkomen en het lijkt alsof mijn beleving simpelweg bestemd is geweest om anderen te kunnen steunen, want ik voel diepgaand wat zich afspeelt binnen de afzonderlijke connecties tussen mensen die zich tot mij wenden om helderheid te verkrijgen in hun verhaal. De liefde is voor mij altijd voelbaar geweest in die verhalen, op enkele uitzonderingen na…..

Er is veel beweging in twinland en hoewel die beweging niet bij iedereen tastbaar of zichtbaar is, is dit wel degelijk zo. Ik kan niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om de focus op jezelf te behouden, ook al voel je dat je 24/7 met de ander verbonden bent. Het is nu eenmaal een connectie die nooit verbroken kan worden, ook al neem jij of de ander beslissingen die hier niet op wijzen! Het is belangrijk om te vertrouwen op de keuzes die jij maakt en ook op de keuzes van je twin, ook al zijn dit handelingen die jullie verder van elkaar lijken te verwijderen. Het feit dat zulke keuzes worden gemaakt, is een teken dat de aardse component (de persoonlijkheid) niet verbonden is met het eigen goddelijke deel (de essentie) en nog de verhalen naar zich toetrekt waardoor het hoofd uiteindelijk zal moeten buigen voor hetgeen niet te verloochenen valt. Onvoorwaardelijk van de ander houden, ja het is mooi, maar hoe zit het met de liefde voor jezelf? En getuigt het van liefde voor jezelf als jij hetgeen vanuit een onontwaakte staat gebeurt, over je heen laat komen, omdat je zo graag wil samenzijn? Het is beter de ander op afstand te koesteren. Jij kunt namelijk niets doen om de ander te helpen ontwaken voor zijn eigen potentieel, geen gesprekken, geen opofferingen, niets van dat alles zal jouw wens eerder in vervulling laten komen. Het is een innerlijk proces dat zelf geklaard wordt. Je kunt de connectie niet wegduwen, maar je hoeft geen parels voor de zwijnen te gooien. Op een gegeven moment doet het geen pijn meer, op een gegeven moment wordt het stil in jou en heb je vrede met wat is.

De angst om nooit samen te komen met je twin zal ook doorleefd moeten worden, want alleen hierdoor kom je volledig in jouw kracht te staan en blijf je niet hangen in afhankelijkheden, waardoor je kwetsbaar en beïnvloedbaar bent voor illusionaire verhalen en beloftes waar je je zo graag aan vast wil klampen, omdat zo je angst niet onder ogen hoeft te worden gezien en je geruststelling krijgt daar waar in feite geen geruststelling gegeven kan worden, omdat dit een essentieel onderdeel van het proces vormt dat in jezelf overwonnen mag worden. Gelukkig zijn een aantal vooraanstaande “twinexperts” gestopt met het publiceren en tot mijn grote verbazing, na jaren her-publiceren van exact dezelfde (valse) hoopgevende artikelen, waarin werd gesteld: “Nu is het de tijd om samen te komen, nu gaat het gebeuren, nu verdwijnen de soulmates uit hun leven” enz. enz. Deze artikelen hebben meer schade aangericht dan wat anders, want de desillusie, de verscheuring en de pijn als het voor jou dan niet bleek te gebeuren, was vrijwel onoverkomelijk. Dan had je zeker niet goed genoeg je innerlijk werk verricht, of dan had je zeker niet goed genoeg je best gedaan. Alsof je met de vinger naar jezelf moest wijzen dat jij iets verkeerd deed. Een trap na, bovenop het intense verdriet dat je al doorleefde. Kortom, schrijnende toestanden en veel onnodige ellende, want er is niets wat jij kunt doen om het proces te versnellen of te vertragen. Het duurt zolang het duurt. De verwachte massale samenkomst bleef dan ook uit en mijn praktijk stroomde vol met mensen, voornamelijk vrouwen, maar zeer zeker ook mannen, die het niet meer zagen zitten en zo wanhopig waren dat het moeilijk was om nog van het leven te kunnen genieten. Ik mocht de verhalen meebeleven van deze mensen en er waren veel overeenkomsten, er zijn ook zeker algemene tendensen te benoemen, maar ieder koppel volgt zijn eigen codering en tempo in het eigen proces. Gebruik je onderscheidingsvermogen!

Verzet je niet tegen hetgeen je voelt. Het is niet bevorderlijk om te blijven steken in emotionele afhankelijkheid van je twin of in afwachting van de overgave van de ander te verblijven. Geef je over aan jezelf en alles wat zich innerlijk aandient, niet vanuit wilskracht, maar door te voelen wat je voelt en daar niet bang voor te zijn, want het brengt je terug naar jou. Het leven en het twinproces nodigen jou uit om ook los van je twin tot expressie van jouw kern te komen en op te staan in de kracht van jouw essentie! In het licht van deze kracht is geen ruimte voor geheimen. Deze liefde werpt geen schaduw over zaken, maar belicht juist hetgeen dat niet met liefde verbonden is!

© Maria Quesada

Leave a reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten