Terug naar overzicht

De reis terug naar binnen door de dans des weerziens

Tweelingzielen, wie kent dit fenomeen niet? Misschien beleef je het aan den lijve of ben je weleens een verhaal op internet tegengekomen, misschien ben je zelfs het luisterend oor voor een dierbaar iemand die een hevige ontwikkeling in liefde doormaakt. Op het moment dat jij klaar bent om je authentieke zelf volledig toe te laten en bereid bent om de ondermijnende illusies over jezelf en de hele wereld te vervangen door de wijsheid in je eigen hart, dan begint de dans. De dans des weerziens, de weg die je hoofd met je hart verbindt.

Er is geen weg terug. Het is de meest diepgaande liefde die je ooit zult ervaren, omdat je in feite de reis terug naar binnen naar jezelf maakt en daarbij ga je door oude wonden, pijnen, verlangens en verwachtingen heen. Niet om deze energieën uit te bannen, maar om alles in jezelf te omarmen en nederig en vol overgave in het leven te staan. Je maakt ruimte om jezelf te zijn!

Op het moment dat je denkt dat je verscheurd en doodmoe bent en het echt niet meer langer kunt volhouden, dan sterft je oude zelf. Je gaat misschien wel honderd keer dood….. Je mag dit volledig toestaan, want je wordt bevrijd van je eigen zelfbeperkende overtuigingen, ook al lijkt dat niet zo. Het is de weg terug naar eigenliefde, een proces dat je uitnodigt om alles wat je dacht te zijn en dacht nodig te hebben, vervangt door een overgave aan het leven zelf en respectievelijk aan de meest vervullende vorm van liefde. Een oneindige liefde die de rest van je leven met je meegedragen wordt en die zelfs de grenzen van leven en dood overschrijdt. Een proces waardoor je jezelf nimmer meer kunt verloochenen en als dat punt is bereikt, niet vanuit wilskracht, maar diep verankerd in je eigen gevoel, dan onthef je de ander van zijn functie en mag de essentie integreren.

De connectie die alles in je blootlegt valt niet in te kaderen binnen de gangbare begrippen en definities van liefde. Je zou er verstandelijk tégen willen kiezen, maar je zult merken dat dit alle wilskracht overstijgt, ook al lijkt het zo onmogelijk te zijn. Je kunt je er immers niet tegen verzetten. Je wordt door alle lagen van jezelf heen teruggeleid naar je authentieke kern, door een wisselwerking waarvan menigeen misschien zelfs zou kunnen stellen: is dit wel liefde? Mocht jij een van de lezers zijn die zich in een soortgelijke situatie bevindt, een situatie waar je vrijwel met niemand over kunt praten, omdat je dit alleen maar kunt begrijpen als je het zelf meemaakt, dan hoop ik dat deze blog je het gevoel geeft niet meer alleen te staan in deze rollercoaster van gevoelens en ervaringen en dat je er kracht en inzicht uit kunt putten! Dans maar, want je bent veilig. Vertrouw dat het leven jou door deze moeilijke fase heen leidt naar de schat die in jou verborgen ligt! Haal het maar tevoorschijn in je eigen tempo en schrijf je eigen legende!

error: Content is protected !!