Een moment met jezelf!

Je kunt de onbewuste patronen die jou beheersen stap voor stap bewust maken. De bevrijding van deze energie start met jouw bereidheid daartoe. De bereidheid om waardevolle aandacht aan jezelf te schenken en je even terug te trekken uit de drukte van alledag is een mooie gewoonte om aan te nemen. Om ervoor te zorgen dat de schijnperceptie van jezelf wegvalt, is het nodig dat je eerst de aspecten herkent waaruit dit illusionaire beeld bestaat en vervolgens voelt hoe dit voor jou is. Om je ware kern tevoorschijn helpen komen, is het nodig om te herkennen hoe jij tegen deze wereld aankijkt en waar je gehecht aan bent.

Het is echter niet voldoende om dit verstandelijk op een rijtje te zetten, je lichaamsbewustzijn moet erbij betrokken worden en je gevoel moet alle ruimte krijgen dat het nodig heeft om gevoeld te worden, anders blijft dit proces steken in de mentale lagen en verandert er niets. Pas als zowel je lichaam, je hart en je geest met elkaar samenwerken zul je door het vertrouwen dat je daardoor in jezelf vindt, de heling initiëren waar je zo naar verlangt en zo zal je hart zich meer openen om deze gehechtheden te kunnen loslaten, omdat er iets anders voor in de plaats komt: je authentieke zelf! Langzaam maar zeker verdwijnen ze dan, want je komt meer in verbinding met de taal van je hart, de energie van je innerlijke wijsheid, wat een hele andere energie is dan verstandelijke kennis. Hiervoor heb je geen wilskracht nodig, maar de bereidheid om te zijn met wat er is en in jou leeft.

Zorg dat je even niet gestoord wordt en neem schrijfgerei bij de hand. Je gaat de film die door jouw emoties wordt opgeroepen bewust bekijken en beleven, zodat je ten diepste kunt voelen wat jou mede heeft bepaald en wat jou heeft gedreven om jouw energie neer te zetten zoals je dat tot nu toe hebt gedaan. Noteer alles wat je innerlijk wordt aangereikt. Gun jezelf dit moment van waardevolle aandacht. Creëer een fijne sfeer en zorg dat je comfortabel bent. Hierbij is het belangrijk te weten dat je adem het meest eenvoudige, maar tevens meest krachtige instrument is dat je ter beschikking hebt om je eigen energie te kunnen voelen en te kunnen onderscheiden wat van jou is en wat vanuit een externe bron komt. Voel je weerstand, angst of welke vorm van overweldigende emotie ook…. adem! Het geeft je de kracht om te blijven doorvoelen en het maakt je vrij. En onthoud: alles wat zich aandient, mag er zijn.

Tenslotte word je terug geleid naar jouw oorspronkelijke energie, jouw natuurlijke zijn dat nog niet beïnvloed werd door alles wat je hebt meegemaakt. Je wordt herinnerd aan de harmonie in jou, jouw kracht, jouw wijsheid, jouw potentieel.

• Sluit je ogen even en haal een paar keer diep adem. Laat je ondersteunen door te luisteren naar mijn geleide Pranayama ademhalings- en chakraharmonisatie meditatie CD. Het maakt niet uit of je al weet hoe je moet mediteren, laat je meevoeren, maak die reis naar binnen, het zal je helpen om in een gevoelsafstemming te komen. Geef jezelf de ruimte en de tijd om helemaal op jezelf te focussen. Neem jezelf waar. Verwelkom iedere gedachte, ieder gevoel, iedere lichamelijke sensatie. Onderdruk niets en ervaar hoe het rustiger van binnen wordt en hoe jij je hartslag weer kunt voelen. Welkom thuis in jezelf. Treed nu de wereld maar weer vanuit jouw wezenlijke essentie tegemoet!

error: Content is protected !!