Onze wandel door het jarenlange zielsliefdeproces

Ongelofelijk hoeveel teksten al gewijd zijn aan het proces van zielsliefde dat we doorleven in relatie tot onze essentiële andere. Inmiddels hebben we allemaal ervaren dat deze goddelijke liefde die zo alles overstijgend is en met niets te vergelijken is, zich helemaal niet hoeft te presenteren of ontvouwen als een goddelijke aardse relatie. Sterker nog, vaak is er sprake van het tegendeel en komen we ons daardoor zelf enorm tegen doordat niets gemanifesteerd lijkt te kunnen worden waardoor deze liefde bevestigd wordt.

Het is alsof je essentiële andere, of misschien jij zelf wel, niet echt kiest hiervoor en niet echt aanwezig is of wil zijn in de connectie, behalve op momenten dat de aantrekking zo onweerstaanbaar is. Vaak belicht het juist de enorme schaduwdelen, de angst voor liefde, de handelingen en keuzes die veraf staan van liefde door de ongeheelde wonden die vaak onbewust van invloed zijn, en de te beperkte visie van wie we zijn en hoe we ons staande kunnen houden om  niet gekwetst te worden. We moeten immers kunnen overleven in deze wereld en hebben daartoe een imago opgebouwd dat over het algemeen prima zijn werk voor ons doet.

Op een gegeven moment kun jij zelf de liefde niet verloochenen of haar vergooien daar waar zij niet geëerd of gedeeld wordt zoals zij bestemd is te zijn. Deze diepgaande connectie is niet bestemd om stiekem te onderhouden, het is niet bestemd om anderen of jezelf te benadelen, het is niet bestemd om je voor te schamen, het is niet bestemd om  emotionele afhankelijkheid te creëren. Op een gegeven moment kun jij je niet meer voegen in de wijze waarop je essentiële andere hiermee omgaat. De connectie is bestemd om tot volledige overgave van de meest onvoorwaardelijk mogelijke wisselwerking met elkaar te komen vanuit de enige en uitsluitende intentie dat je vanuit vrije wil jouw liefde delen wilt met de ander, iedere dag opnieuw. Op een gegeven moment wil je zelf puur in liefde staan en ga je onderscheiden waar je wel nog in mee wilt gaan en waarin niet. Wil jij die schaduwvrouw/man blijven en af en toe ingepast worden wanneer het niet al te veel interfereert met een andere relatie die aangehouden wordt? Wil je settelen voor niets, als je maar het contact kunt aanhouden wanneer het zich voordoet?
Het mooie is dat je zo enorm groeit en verruimt in bewustzijn dat je echt op een gegeven moment kunt constateren dat je helemaal niet meer die emotionele afhankelijkheid voelt, dat je door kunt gaan, dat je niet meer zit te wachten op je essentiële andere en dat je hoe onmogelijk dat ook leek, gelukkig kunt zijn zonder. Het maakt niet uit of je dat punt nu reeds bereikt hebt. Het is belangrijk om te weten dat hoe zwaar het ook voelt, hoe intens wanhopig jij je ook kunt voelen binnen dit proces, dit is het punt dat je zult bereiken! Dit is waar je vroeg of laat naar toe groeit. Een wijsheid zal ons ten deel vallen waar we de rest van ons leven vervulling uit kunnen putten.

Persoonlijk ben ik op een punt gekomen dat ik mezelf niet meer kan vergelijken met de mens die ik was toen ik mijn essentiële andere ontmoette en mijn hart openbarstte door het herkennen van een connectie die mij op dat moment deed hunkeren naar meer, hunkeren naar die verbondenheid, hunkeren naar die persoon en het samenzijn. Niets anders was belangrijk. kennelijk moest ik zelf een bepaald deel van het proces eerst doorlopen hebben voordat ik mij specifiek ging toeleggen op het schrijven van Dans des Weerziens. Dit boek geeft zo gedetailleerd weer waar je doorheen gaat wanneer je je essentiële andere ontmoet en wat daar de dieper liggende betekenis van is, het hoe en waarom van de emotionele achtbaan waardoor je denkt dat je gek geworden bent.

Later ben ik de Twin Soul Whispers gaan schrijven, een dag tot dag beschrijving van het proces, en inmiddels is mij duidelijk geworden dat deze teksten zich ontvouwen voorbij mijn emotionele staat van zijn, zodat hooguit de typerende complexe zinsbouw met eindeloze bijzinnen, zodat je soms de rode draad even verliest, een duiding is van de filter die door mijn persoon van invloed is. Het is de schrijfstijl die op de voorgrond treedt wanneer ik afstem op de energie van het proces van zielsliefde. Maar mijn persoonlijke emotionele toestand, overtuiging of conclusies die ik voor mijn persoonlijke proces heb getrokken, of zelfs mijn eigen persoonlijke omstandigheden, is dat allemaal niet. Ik ga door totdat ik voel dat ik alles heb mogen delen wat ik te delen heb. Ik heb geen zicht erop hoe lang dat nog zal zijn, maar zodra ik merk dat ik de bezieling ertoe niet meer voel dan is dat het ultieme teken dat het goed is geweest.

 

error: Content is protected !!